Недостатня свіжість яєць Якщо яйця давні, підсохлі, якісно збити білки не вийде. Щоб завжди отримувати стійку білкову піну, перевіряйте яйця перед використанням на свіжість. Для цього покладіть в миску з холодною водою. Якщо яйця відразу ляжуть на дно, вони свіжі, а коли випливуть — свіжість сумнівна.

Тому для досягнення оптимального результату потрібно використовувати білки. кімнатної температури. Їхня консистенція м'яка. При збиванні легко насичується киснем, отже, стає більш пишною. І ще один плюс – теплі збиті білки чітко тримають форму та не розпливаються при випіканні.

Починаємо збивати повільно, поступово збиваючи до піків. Потім поступово додаємо цукор (по 1-2 ч. л.), а ще краще – цукрову пудру, тому що вона краще розчиняється і швидше виходить потрібний стан білків: щільна, стійка, блискуча маса, яку можна використовувати для випічки або прикраси випічки.