Розтопити в сковороді на середньому вогні рослинне та вершкове масло, додати квашену капусту, цукор та гасити на слабкому вогні 1:00 із закритою кришкою. Якщо капуста буде дуже кисла або солона, перед гасінням її рекомендуємо промити під холодною водою.
віджимання – промивання доречно, напевно, при використанні перекисної напівнегідної капусти, Але див. пункт 1, вище. ще один спосіб врівноважити кислоту – додати при гасінні цукор (або мед) – 2-3 столові ложки. цукор додається не "замість" свіжої капусти, а "разом" з нею.
Поради
- Молоду капусту достатньо згасити 15 хвилин, а ось зимові сорти капусти треба гасити 35-40 хвилин.
- Якщо не соковита капуста можна під час гасіння додати 100-150 мл води.
- Щоб капуста вийшла смачна, обов'язково додайте трохи цукру.
- Готовність тушкованої капусти визначають за смаком та м'якістю.