Зрізати живці потрібно за загальними правилами – гострим, чистим лезом, одним рухом, очищаючи від листя 5-6 см нижньої частини стебла і підсушуючи живці від 1 до 2-х тижнів. Решту листя не варто травмувати.

На щастя, обрізка на алое – це своєрідний збір урожаю цілющого листя: Якщо знімати найцілющіше нижнє листя, можна, можливо звільнити місце для розвитку з пазух бічних пагонів, які замість нудних палиць сформують цікаві кущі.

Алое не любить перезволоження. Рослина накопичує воду у своєму соковитому листі, тому заливати коріння не потрібно. Перелив ви помітите відразу – грунт у горщику покриється білим нальотом. Поливайте алое тільки тоді, коли земля в горщику зовсім суха.