Зменшення виробітку інсуліну досягається як за рахунок меншої кількості вуглеводів, так і за рахунок вживання вуглеводів із низьким вмістом ГІ – і завжди з білком. Розчинні волокна, що містяться, наприклад, у бобах, гороху, вівсі, ячмені, яблуках та цитрусових, додатково контролюють рівень інсуліну.

Відрегулювати норму інсуліну у крові при його підвищенні на тлі прийому їжі дозволяють:

  1. препарати, що зменшують інсулінрезистентність клітин організму (метформін та ін.);
  2. нормалізація порушеного процесу нічного сну;
  3. дозовані заняття спортом – плавання, біг і т.д.

Потреба в інсуліну може бути зменшена шляхом зміни дієти. Необхідно враховувати глікемічний індекс продуктів при корекції раціону харчування.Приклади продуктів із низьким глікемічним індексом:

  • м'ясо;
  • риба;
  • яйця;
  • овочі, наприклад, броколі, стручкова квасоля, спаржа, морква. …
  • зелень, листя салату.

23-Jun-2022