Зменшення виробітку інсуліну досягається як за рахунок меншої кількості вуглеводів, так і за рахунок вживання вуглеводів із низьким вмістом ГІ – і завжди з білком. Розчинні волокна, що містяться, наприклад, у бобах, гороху, вівсі, ячмені, яблуках та цитрусових, додатково контролюють рівень інсуліну.
Відрегулювати норму інсуліну у крові при його підвищенні на тлі прийому їжі дозволяють:
- препарати, що зменшують інсулінрезистентність клітин організму (метформін та ін.);
- нормалізація порушеного процесу нічного сну;
- дозовані заняття спортом – плавання, біг і т.д.
Потреба в інсуліну може бути зменшена шляхом зміни дієти. Необхідно враховувати глікемічний індекс продуктів при корекції раціону харчування.Приклади продуктів із низьким глікемічним індексом:
- м'ясо;
- риба;
- яйця;
- овочі, наприклад, броколі, стручкова квасоля, спаржа, морква. …
- зелень, листя салату.
23-Jun-2022