Якщо печінка свіжа, то можна опустити її в ємність із гарячою водою на 20-30 секунд або просто ошпарити її окропом. Потім перекласти шматок на обробну дошку, надрізати з одного боку невелику ділянку плівки. Після цього акуратно великим пальцем відокремити плівку з печінки.

Чи потрібно знімати плівку зі свинячої печінки – поради Тим не менш, видаляти її потрібно обов'язково, інакше ваша страва буде зіпсована. Справа в тому, що саме через плівки свинина під час приготування стане жорсткою, тим більше, якщо ви не приберете не тільки плівкуале жовчні протоки, вони дадуть гіркоту.

Перед роботою печінка слід обмити, очистити від жовчних проток і плівки. Якщо плівку не видалити, то під час смаження печінка через це стане жорсткою.