зробіть хрестоподібні насічки знизу помідорів; покладіть їх у відповідне для мікрохвильові печі блюдо і нагрівайте томати в мікрохвильової печі протягом 30 секунд на потужності 700 Вт; покладіть помідори у холодну воду; після того як помідори охолонуть, акуратно потягніть на краєчки шкірки, щоб її зняти.

У окріп кидаємо помідори в шкірці – вони повинні вільно плавати; Чекаємо 20 секунд і витягуємо з води шумівкою; Опускаємо кожен помідор у миску з холодною водою; Коли овочі охолонуть, зняти з них шкірку з помідора не важко — треба лише легко потягнути за край у надрізу.

Насамперед слід надсікти шкірку помідора на верхівці хрестиком. Потім викласти томати в жароміцну миску і залити окропом. Залишити на 2-3 хвилини. Потім злити гарячу воду та обдати помідори крижаною водою.

Зробимо на кожному помідорі невеликий хрестоподібний надріз. Викладемо помідори у киплячу воду на 1-2 хвилини. Потім відразу ж перекладемо помідори в холодну воду зі шматочками льоду. Шкірка легко знімається у напрямку до черешка.