Ввести ніж із тонким лезом під зяброву щілину і видалити голову. Відрізати хвіст та плавці (якщо ви цього ще не зробили). Зробити по спинці від голови до хвоста глибокий надріз уздовж хребта. Розгорнути лезо ножа до хвоста та зрізати філе разом із реберними кістками.

Відрізаємо у риби м'яке черевце, залишаючи міцне філе. Надрізаємо шкіру з боку хвоста, щоб можна було вхопити пальцями. Тримаємо шкіру біля хвоста і, притискаючи лезо ножа до шкірі, пиляючими рухами просуваємо ніж до голови, відокремлюючи шкіру від філе.

Рибу очистити від нутрощів, плавників, якщо риба була з головою – видалити голову, добре промити. У каструлі довести воду до кипіння, зняти з вогню та викласти в каструлю рибу. Закрити кришкою та залишити на 1,5-2 хвилини. Вийняти рибу і відокремити від кісток.