на 1 кг цукру вам знадобиться 4-5 л. теплої води та 100 г пресованих дріжджів (сухих дріжджів у 5 разів менше, приблизно 20 г). Цукор потрібно добре розчинити в теплій воді, не розчинений цукор заляже на дно, і не братиме участі у бродінні.

Класичний рецепт браги для самогону з цукру: 1 кілограм цукру, 4 літра води, 15-20 г сухих або 100 г пресованих дріжджів, підживлення з розрахунку 150-200 грам на 10 літрів браги.

Ось найпростіший і перевірений рецепт на 30 літрів готової браги: 20 л підготовленою (очищеною) води, 6 кг цукру та 100 гр спиртових дріжджів. Налийте теплу воду в ємність для бродіння і розчиніть у ній цукор.