Вживання в раціон гоголь–моголя знижує ризик серцево-судинних захворювань, ракових новоутворень, зміцнює волосся, зуби та всю кісткову тканину організму. Холестерин, що міститься в яйцях, і речовини, що його розщеплюють, дозволяють зв'язувати і виводити жир і надлишковий холестерин.
ГОГОЛЬ-МОГОЛЬ ДЛЯ солодкоїжків: 1 жовток, 50 мл вершків, 4 ст. ложки цукрового сиропу, алкоголь (ром, коньяк, вино, віскі, бренді), кубики льоду. Як робити: жовток збити з|із| цукровим сиропом і вершками, влити алкогольний напій з льодом, перемішати і подавати у високій склянці або келиху, можна присипати мускатним горіхом.
Гоголь–моголь походить від нижньонімецького виразу Kuddel-muddel – "мішанина", повідомляє словник Фасмера. Звідси і застаріла форма "гогель-могель". В основі лежать слова Kuttel – трібуха та Muddel – каламутна рідина.