Зробити у шматку м'яса невеликі надрізи, покласти в миску з нарізаною цибулею і збризкати трохи оцтом. Поставити у холодильник на 1-2 години. Замість маринаду для пом'якшення яловичини можна взяти готову гірчицю, обмазати нею шматок з усіх боків. Гірчиця розпушує волокна.

Фруктові маринади завдяки своїй кислоті роблять м'ясні волокна. м'якими. на 1 кг м'яса Візьміть один ківі або м'якоть 1 лимона. Змішайте м'ясо з фруктовим пюре та залиште на 30 хвилин у холодильнику. Багато кулінарів підтверджують, що м'ясо стає м'якшим, якщо замочити його в червоному вині на 1 годину.

Варене м'ясо вийде соковитимякщо покласти його в киплячу воду великим шматком і потім варити на дуже маленькому вогні. Щоб жорстке м'ясо стало м'якше, витримайте його 2-3 години у воді, до якої доданий оцет або лимонний сік.