Замінювати щодо: одна чайна ложка розпушувача = ½ чайної ложки соди + ¼ чайної ложки столового оцту. Додаємо соду – до сухих інгредієнтів, оцет – до рідких або гашену соду відразу в готове тісто. Сода, що не розклалася, надає випічці жовто-коричневий або зеленуватий відтінок і неприємний присмак.

«Розпушувачем тіста» або «пекарським порошком» у торгівлі називають багатокомпонентний хімічний розпушувач. Його зразковий склад: гідрокарбонат натрію (сода), борошно, лимонна кислота (як регулятор кислотності).

Щоб замінити одну чайну ложку магазинного розпушувача, потрібно зробити наступне:

  1. додати чверть чайної ложки харчової соди до сухих інгредієнтів;
  2. половину чайної ложки свіжого лимонного соку – до рідких інгредієнтів;
  3. змішати обидві складові в єдину масу.

May 23, 2022