Якщо рідини в каструлі недостатньо – в'язка рідина покриває макарони і після остигання вони склеюються. Секрет добре приготовленої пасти в достатку води. Варіть макарони у великій кількості киплячої води – Це все, що потрібно.

Дотримуючись цих рекомендацій ви зварите макарони, які не будуть злипатися

  1. Купувати макарони тільки із твердих сортів пшениці;
  2. Варити у великій кількості окропу і на максимальному вогні;
  3. Готувати "al dente", забираючи 1-3 хвилини від часу, зазначеного на упаковці;
  4. Не промивати після приготування;

Вимкнувши газ, потрібно швидко злити воду з каструлі в друшляк і добре протрусити макарони, зціджуючи рідину. *Нюанс: хоч виробники макарон найчастіше пишуть на упаковці, що промивати їх після приготування не потрібно, то краще все ж таки це зробити.