Безе прилипає до пергаменту Швидше за все, причина в тому, що ви не змастили папір маслом. Не треба використовувати багато жиру. Просто трохи просочити. Цього достатньо, щоб тістечка легко знімалися з деко в більшості випадків.27 Mar 2021

Меренга стала липкою Десерт може стати липким через недостатню кількість цукру, який робить безе більш стійким. Якщо ви дістанете меренгу раніше, ніж належить, вона може бути липкою без хрусткої скоринки. У такому випадку знову відправте заготовку в духовку.

Деко застелити папером для випічки або трохи змастити соняшниковою олією.

За поступового підвищення температури білкова маса осяде. Безе не випікається, а висушується за 90-100 ОС. Якщо температура вища, то коли зовні з'явиться гарна скоринка, усередині безе залишиться як жуйка.