Для рум'яної скоринки пиріг можна змастити олією. Підійде соняшникова, оливкова та кукурудзяна. Час нанесення глазурі залежить від виду тіста. Шари та штруделі, наприклад, змащують перед викладанням у піч.

Медовий сироп Оптимальне рішення для мастила солодких виробів. Все, що потрібно зробити – розвести мед у воді один до одного і нанести на здобу відразу після того, як витягли з духовки. Результат – рум'яність та ароматність.

Одразу після випічки пройдіть по поверхні пензликом, змоченою водою. Це не дасть блиску, але зробить скоринку більше рум'яною та м'якою. Якщо ви готуєте випічку солодку, то її можна буде помазати водою, трішечки підсолодженою, або замість такої води можна буде взяти воду газовану і теж солодку.

Найпопулярніший варіант обмазування тіста – яйце. У справу може піти трохи збите ціле яйце, з додаванням 1 столової ложки молока (можна і не додавати), а також 1 жовток або 1 білок. Сам жовток в результаті дасть більше золотисту скоринку, а білок – більш хрумку і ламку, але бліду скоринку.