на одну порцію еспресо потрібно дві чайні ложки кави без «гірки», що близько 7-8 грам, і 30 мл води. За бажання можна додати цукор за смаком. Кавовий порошок із цукром або без нього потрібно попередньо прогріти в турці.

Приготування еспресо Від 7 до 9 грамів свіжомеленої кави засипається в холдер, ретельно розрівнюється і потім пресується "Темпер" темпером так, щоб мелена кава сформувалася в рівну таблетку. Потім через таблетку під тиском 9 бар пропускається розігріта до температури 88-92 ° C вода.

Потрібно 7-9 г меленої кави, чиста питна вода. При використанні 7-9 г кави час протоки еспресо має бути близько 23 сек. Дотримуючись цих параметрів варто грати з помолом. Тобто якщо при використанні 7-9 гр меленої кави час протоки більше 35сек, значить, помел можна трохи збільшити.

Переконайтеся, що зерна правильно подрібнені (потрібний тип подрібнення: дрібний, послідовний помел); Ідеальною формулою еспресо вважається просте рівняння: вага зерна множиться на 1,8 і виходить вага готового напою. Час естракції від 20 до 30 секунд.