Приємний синій та блакитний колір отримують за допомогою чорниці, лохини або червонокачанної капусти. Чорницю або лохину найзручніше буде роздавити в ситі або сітчастому друшляку і отриманий натуральний синій харчовий барвник додати в крем або тісто. Сік капусти дає цікавий блакитний або синій колір.

Найскладнішим кольором є синій. Його можна отримати за допомогою шкірки баклажанів, виноградного соку, блакитної картоплі або фіолетової/червоної капусти. Також чорниця робить чудовий натуральний фіолетовий харчовий барвник.

Синій Отримати синій або блакитний колір будинку можна використовуючи ожину, темний виноград, чорницю або смородину. Принцип той самий, що і з ягодами для отримання червоного кольору. Ви можете використовувати пюре або сік ягід.

Можна легко виробляти харчовий барвник із смородини, малини та буряків. Відваріть ягоди та овоч і потім пропустіть через сито. Отриманий сік зберігається у холодильнику кілька днів. Щоб зробити фарбуючий порошок із свіжого соку, варіть його при постійному помішуванні, поки він не загусне.