У промисловому виробництві соєвого молока розмочені соєві боби пюруються у воді, в якій було замочено, потім маса віджимається, а рідина нагрівається протягом короткого часу до температури 135-150 °C.

Соеве молоко Саме воно найбільше нагадує коров'яче за кольором та консистенцією і найбільше збалансоване по поживних речовинах. У чашці соєвого молока міститься 7 г білка, у коров'ячому – 8 г, за кількістю незамінних амінокислот воно теж поступається тварині, як і з калорійності – 60 ккал на 100 р.

Скільки соєвого молока можна отримати з 1кг соєвих бобів? Як правило, вихід становить 4 – 6 л молока з 1 кг сої. Однак це залежить від якості використовуваних бобів та бажаного відсотка білка в соєвому молоці.