Помістіть авокадо в один пакет із зрілими бананами. Залишіть пакет за кімнатної температури на пару днів. Авокадо швидко встигнуть завдяки етилену, який виділяють банани.

Недозрілі плоди запакуйте в паперовий пакет або оберніть папером, ретельно закрийте і заберіть у темне сухе місце за температури 18-27 градусів. Це дозволить прискорити дозрівання на 2-3 дні. Але хтось воліє дозрівати авокадо на підвіконні, як помідори.

Проткни виделкою авокадо з кількох сторін. Поклади на блюдо, яке ставитимеш у мікрохвильову піч і накрий пластиковою кришкою (інакше плід вибухне). Спочатку підігрів авокадо 30 секунд. Якщо плід не дозріє, постав ще на 30 секунд.