Поставте пакет із бананами у тепле місце. Чим вище температура, тим швидше вони дозріють, етилен виробляється інтенсивніше за більш високих температур. Покладіть банани на кілька хвилин|мінути| в розігріту духовку. Вони миттєво дозріють.

Зберігайте зелені банани у зв'язці, не поділяйте. Ще щоб вони швидко достигли – покладіть їх у паперовий пакет на 1-2 дні поставте в тепле місце. Газ етилен, що виділяється ними, буде накопичуватися і наближати дозрівання. Візьміть зелені банани і покладіть або в духовку на 1-2 хвилини, вони миттєво дозріють.

Ось що знайшла про них дозрівання у тирнеті: в середньому для того, щоб дійти до потрібної кондиції банану вистачає від 75 до 150 днів.

Процес примусового дозрівання бананів відбувається у камерах газації та стимулюється етиленом – газом, який виділяють банани та деякі фрукти. Етилен прискорює процес дозрівання, при якому вуглеводи, що містяться в м'якоті, трансформуються в цукор, хлорофіл у шкірці руйнується і проявляється жовтий каротин.