Якщо в хлібі мало жирів, він швидко висихає і, отже, легко кришиться. У такому випадку, просто додайте в тісто 2 – 3 столові ложки олії. Якщо ваш рецепт включає маргарин, використовуйте тільки перевірені марки, що відповідають стандартам якості та вмісту жирів.

Хліб при нарізуванні може кришитися по деяким причинам. Перша: це недостатня кількість жиру в основі рецепту; друга: якщо додано в тісто більше солі, ніж необхідно. Погане вимішування або низька якість борошна також впливають на структуру м'якуша.

Щоб не тріскалися вироби з житнього борошна (хліб), їх перед вистоюванням добре зволожують водою, ще раз зволожують перед випіканням і випікають обов'язково з водяною парою (його "генератором" можуть служити і кинуті на піддон гарячої духовки кубики льоду").