Найпростіший спосіб приготування яєчної шкаралупи для вживання її як джерело кальцію: Добре промити шкаралупу під водою (якщо миєте сирі яйця, мийте їх з господарським милом). Потім прокип'ятити шкаралупу у воді протягом 5-10 хвилин: це вбиває бактерії.May 16, 2018

З лимонним соком кальцій з шкаралупи значно краще засвоюється організмом. Найзручніше в маленьке блюдце насипати трохи шкаралупи і крапнути кілька крапель лимонного соку. Не бійтеся реакції з "шипінням", що відбувається в ложці. Можна додавати цю суміш до салатів, супів.

Чисто вимиту шкаралупу яйця слід розжарити на сковороді до жовтого кольору. Потім ретельно подрібнити на порошок у ступці за допомогою маточка. Приймати по 1 ч. л.

Потрібно просто подрібнити шкаралупуЗалити порошок яблучним оцтом і дати йому настоятися в темному приміщенні пару діб. За цей час шкаралупа збагатить оцет корисними для суглобів колагеном, хондроїтином, глюкозаміном та гіалуроновою кислотою.