International Bitterness Unit є зручним показником під час вибору. Але потрібно враховувати такі фактори: · Шкала IBU йде від 0 до 120. 0 означає, що гіркоти немає, 120 – дуже гірке пиво.5 Apr 2021

IBU (International Bitter Units) – міжнародний загальноприйнятий стандарт вимірювання гіркоти у пиві. IBU обчислюють з обсягу сусла до початку кип'ятіння або отриманого обсягу пива з використанням смоли хмелю (альфа-кислоти), помноженого на 5/7. IBU визначає кількість альфа-кислот.

Біттер – найгірше пиво, Що містить найбільшу кількість хмелю і залишає довгий післясмак.

Хміль – обов'язковий компонент та причина гіркоти більшості сортів пінного. Додавання хмелю переслідує одночасно кілька цілей: – Балансування смаку – хміль робить смак пива комплексним. Цукор, що зброджуються, одержувані при затиранні солоду, додають смак напою солодощі.