Як відрізнити якісну червону ікру?

  1. Колір. Якщо ікринки надто світлі і немов покриті білим інеєм, це ненатуральний продукт. …
  2. Смак. Металевий присмак, гіркота на мові або ж неприємний післясмак – привід відмовитися від вживання такого делікатесу в їжу. …
  3. Велика кількість рідини. …
  4. Запах.

Особливу небезпеку для здоров'я людини становить неякісна або прострочена ікра. Вона може вплинути на роботу нирок, печінки, нервової системи і навіть викликати ботулізм. Фахівець рекомендує перед покупкою ікри перевірити цілісність упаковки, а також термін придатності та склад продукту.

Її легко відрізнити від справжньої: рівні однакові пружні ікринки ідеальної форми, без очей, не лопаються мовою. Найбільш якісною вважається так звана капсульована ікра — на вигляд і смак її складно відрізнити від справжньої.