Відразу після того, як пінка піднялася майже до краю джезвизнімати з плити. Коли ваша кава готова, перелийте її в чашку і зачекайте зовсім трохи -1,5 хв, щоб кава стала комфортною температури для вживання.21 May 2018
Напій починає переходити з основи у верхню частину. Як тільки струмки стануть тонкими і Мокка почне «фиркати», знімаємо кавоварку з плити. Переливаємо у чашку. Кава готова!
Скільки хвилин варити каву? Загальний час приготування в стандартній мідній турці на 100 мл – близько 6-7 хвилин (до стійкої піни).
При підвищенні температури вище 96°С ефірні олії руйнуються, смак кава стає блідим, плоским, нецікавим. З напою йде все те, заради чого ми його заварювали і за що ми його любимо. Кава починає гірчити. Також з зерен активніше виділяються тонізуючі речовини, кава стає дуже міцним.