До того ж існує ще один спосіб переконатися, що котлети з курки засмажили. м'ясо після смаження стає білим і не виділяється кров. Щоб перевірити готовність котлеток, необхідно одну з них остудити та надламати. У готових котлет з курячого фаршу або рубаного фаршу має бути білуватий колір.
Розріжте одну котлетку. Готовий фарш на зрізі буде сірувато-коричневого відтінку, без рожевих вкраплень. Спосіб другий – натисніть на котлету і подивіться, сік якого кольору виплив. Якщо він рожевий або каламутний, значить котлети ще не готові.
Якщо при легкому натисканні виделкою на котлети витікає прозорий сік, котлети готові. В розрізі котлети повинні мати сірий відтінок, а не червонуватий.
Якщо фарш повністю приготувався, то всередині не повинно бути ніяких червоних «прожилок». Бажаний колір – сірувато-коричневий. Якщо цього поки що не вдалося досягти, то котлети повинні ще якийсь час побувати на сковороді.