Шматок щільний на дотик, рівномірно просмажений, чистий і прозорий сік – М'ясо готове, його можна подавати до столу.
У м'ясі потрібно зробити легкий надріз, якщо починає витікати безбарвний та прозорий сік – м'ясо готове (відноситься до птиці, свинини та яловичини). Для яловичини та качиної грудки прийнятний рожевий відтінок м'ясного «соку». м'ясо такого ступеня готовності особливо цінують справжні м'ясоїди та гурмани.
Свинина – справа інша: недосмажене м'ясо може таїти в собі небезпеку для здоров'я.М'ясо!
Назва (по-французьки) | Опис | Температура |
---|---|---|
Medium well (cuit) | середина трохи рожева | 65–69 °C |
Well done (bien cuit) | повністю сіро-коричневе; жорстке | 71-100 °C |
Пересмажене | повністю чорне; хрумке | >100 °C |
•Sep 17, 2013
Як зрозуміти, що м'ясо зіпсувалося?
- Запах Найшвидший спосіб дізнатися, чи свіже ваше м'ясо – понюхати його. …
- Текстура Крім неприємного запаху, зіпсоване м'ясо може бути липким або слизьким на дотик. …
- Колір Гниле м'ясо також змінює колір.
Sep 24, 2021