Якщо молюск помер до того, як його стали готувати, нагрівання ніяк не вплине на цей м'яз, так що раковина не розкриється. У мертвих мідіях дуже швидко з'являються різні шкідливі бактерії, так що людина, яка з'їсть нерозкриту, може отруїтися».
Через це їх властивості за деяких умов є мідії може бути небезпечним. Тому, наприклад, людям із раковими захворюваннями, захворюваннями печінки, діабетом, захворюваннями імунної системи або розладами травлення слід є мідії тільки після того, як вони були ретельно підготовлені.
На що звертати увагу?
- Стулки заморожених морепродуктів обов'язково мають бути щільно закриті. Не допускаються навіть невеликі щілини. …
- Звертайте увагу на стан раковини. Вона має бути гладкою, без тріщин і сколів. …
- Заморожені мідії можуть бути покриті прозорою крижаною глазур'ю.