Також зрозуміти, що сир зіпсувався допоможе обвітрілася, темніша поверхня, наявність слизу. Про те, що продукт не можна вживати, вказує на неприємний і нехарактерний запах: кислий, гіркий, затхлий, підвалу або сирої землі. Будь-який «аромат», що відштовхує, – привід утилізувати сир.
Що робити, якщо пармезан зіпсувався Якщо сир трохи зіпсувався, на поверхні з'явилася пліснява або білий наліт, то нічого страшного. Просто зріжте чи зітріть ножем це місце з поверхні сиру. Сир, який піддавався впливу повітря, може почати біліти, або його «шкірка» може потовщати.
М'які сири, наприклад, бри і камамбер, можна їсти протягом п'яти-семи днів із моменту закінчення терміну придатності. Умова колишня – весь цей час продукт повинен був перебувати в неушкодженій заводській упаковці при температурі не вище +5. А ось твердий сир начебто пармезану та чеддера спокійно можна їсти ще півтора місяці.
Він наголосив, що зіпсований сир здатний вплинути на мікрофлору шлунка. Сир, Що тільки почав псуватися, краще викинути, підкреслив Гінзбург. – Може бути, якщо глибше зрізати плісняву, то сир можна й з'їсти. Але, чесно кажучи, надійніше встигнути використати продукт до утворення плісняви.