Якщо після відкорковування пляшки ви виявите, що вміст видихнувся, з'явився неприємний смак та каламутний осад, вживати його не варто. Намагайтеся при покупці звертати увагу на дату розливу, оскільки прострочений алкоголь у кращому разі виявиться марним, а в гіршому – може нашкодити здоров'ю.
Не справді ігристе вино може зберігатися до трьох роківякщо воно закрите. На більший термін – пробка може висохнути і напій буде окислений, а, відповідно, непридатний до вживання. Тримати шампанське більше трьох років у домашніх умовах не рекомендується.
Про термін придатності шампанського можна дізнатися, подивившись на етикетку пляшки, що купується. Але ця дата є достовірним показником якості лише в тому випадку, якщо напій правильно зберігався: дотримувалися вимог до температури, вологості та світла в приміщенні.