Коли на шашликах з'являються білі патьоки (виділяється білок), це означає, що м'ясо вже середньої прожарки, майже готово. Якщо ви любите солодше, скоро знімати. Щоб перевірити, акуратно надріжте шматочок. Дуже простий рецепт гарніру для шашлику.

Щоб зрозуміти, чи готове м'ясо, потрібно розрізати один шматочок шашлику та подивитися на сік. Якщо він червонуватий – продовжуємо готувати, шашлик ще сирий у середині. Рожевий відтінок – середній ступінь прожареності, а прозорий сік означає, що шашлик готовий.

Як визначити готовність шашлику Далі вибираємо найтовстіший шматок і розрізаємо його на дві частини – якщо всередині шашлик ще рожевий, то досмажуємо, якщо ні – шашлик готовий. Також про готовність говорить сік, що виділяється з м'яса – Прозорий сік – це те, що нам потрібно.