Знежиреним сиром зазвичай називають продукт із жирністю до 1,8%. Сир малої жирності або нежирний – від 2 до 3,8 %. Класичний або сир середньої жирності – 4-9% жиру. Жирний сир містить від 12 до 23% жиру.Nov 28, 2017

Сир 0% (знежирений) зазвичай білого кольору, розсипчастий, злегка неоднорідної структури, можлива наявність деякої кількості сироватки.

Визначаємо відсоток жирності Загальне правило такого, чим жирніше молоко, тим поживніше сиртому і калорійність сиру буде максимальною. Від відсотка жирності молока також залежить та кількість отриманого сиру.

Вага молока розділіть на вагу сиру і помножте на жирність молока (1 літр молока важить приблизно 1 кг 30 грам). Наприклад, жирність домашнього молока – 4%, вага – 500 г, а вага отриманого сиру – 100 р 500/100×4=20%.