Якщо вони залишилися лежати на дні в горизонтальному положенні, то вони дуже свіжі. Яйця, трохи підняті тупим кутом догори, – вже не першої свіжості, але поки що можуть бути використані в приготуванні гарячих страв. Яйця, що спливли на поверхню, зіпсовані, і їсти їх не можна!
Скільки можна зберігати варені яйця В холодильнику. Після варіння яйця потрібно остудити, обсушити, загорнути в папір або помістити в картонні контейнери та прибрати у холодильник. У такому вигляді вони можуть зберігатися на полиці до двох тижнів.
Якщо жовток легко переміщається всередині яйця, це означає, що яйце старе: свіжий яєчний білок густий і щільний, він утримує жовток, далі білок слабшає. Це видно після варіння: у старих яєць жовток може виявитися з самого краю Подивіться на колір білка. Мутний білий вказує на дуже свіже яйце.
Якщо повітря досить багато, а жовток явно потемнів – це означає, що яйце зберігається кілька тижнів. У зіпсованого продукту жовток темний, що втратив форму або взагалі змішався з білком.