Столовим може називатися вино міцністю від 8,5% до 15% алкоголю, воно може бути білим, рожевим або червоним і будь-якої категорії солодощі: сухим, напівсухим, напівсолодким або солодким.Mar 23, 2021

3.3 столове вино: Вино з об'ємною часткою етилового спирту від 8.5 % до 15 % та загальною об'ємною часткою етилового спирту не більше 15 %, виготовлене в результаті повного або неповного спиртового бродіння цілих або подрібнених ягід свіжого винограду або виноградного сусла, з додаванням або без додавання виноградного сусла.

Відповідно до п. 28 ст. 1 Закону України від 16 червня 2005 року № 2662-IV «Про виноград та виноградний вині» із змінами та доповненнями вино їдальня – це вино, виготовлене шляхом повного чи неповного збродження сусла Залежно від вмісту цукру, їдальня вино ділиться на сухе, напівсухе, напівсолодке.

Вино: яке воно буває

  • їдальні;
  • десертні;
  • кріплені.