Визначити готовність вугілля для смаження м'яса можна на їх зовнішній вигляд. Через деякий час після активної фази горіння дров, вугілля покривається шаром світлого попелу. Ви вже не бачите ні вогню, ні розпеченого червоного вугілля, вони просто покриті шаром білого "пуху".22 Jun 2011

Зрозуміти, що вугілля готові до смаження м'яса, можна за білим нальотом. Він з'являється лише після того, як вугілля повністю прогорять. Перед тим, як укладати м'ясо на мангал, слід змахнути попіл. вугіллящоб він не потрапляв на м'ясо.

Що готувати при певній температурі нагрівання вугілля Для середнього вогню вугілля прогріваються близько 25-30 хвилин.

Шашлик, рибу, овочі та інші гриль – продукти можна викладати над вугіллям тільки тоді, коли верхній шар вугілля трохи покриється білим попелом.