Шукайте неприємний запах. Якщо фрукт зіпсований, найчастіше це можна зрозуміти запахом. Зіпсоване яблуко зазвичай погано пахне. Гарне яблуко смачно пахне, в той час як гнилий випромінює неприємний аромат.Nov 6, 2020

Вивчаємо яблуко Повністю коричневі кісточки є ознакою зрілості плода, а білуваті – незрілості. Після того, як розрізали яблуко і якщо, звичайно, воно натуральне, то воно має потемніти – буквально «іржавіти» і чим швидше, тим краще (корисніше).

Як зрозуміти, що яблуко зіпсувалося і його час викидати? Як пояснюють у Росспоживнагляді, у хорошого яблука шкірка не повинна бути липкою, мати потемніння, зморшки та плями діаметром більше 2-3 мм, а м'якоть не повинна бути бурою. Якщо хоч одна з цих якостей присутня, яблуко краще викинути.

Якщо яблуко надмірно м'яке, воно або перезріле, або всередині почався процес гниття. На такому плоді, якщо на нього натиснути, залишаться вм'ятини. Яблучна шкірка до того ж має бути сухою і не липкою. Це показник, що фрукт не обробили воском або парафіном.