Al dente (аль денте) у перекладі з італійської означає «на зуб» і описує стан пасти, коли вона вже готова, проте ще досить тверда і не встигла розваритися.May 13, 2019

«Коли ви пробуєте пасту під час варіння, розкусуєте її і бачите, що всередині вона трохи світліша, ніж зовні, – вітаю вас, ви її не переварили, а приготували до стану al dente.

al dente – "На зуб"; вимовляється аль Денте) – стан кулінарної готовності макаронних виробів або рису як тверді при укусі. У сучасній італійській кулінарії цей термін означає ідеальну консистенцію макаронних виробів і має на увазі короткий час приготування.

Поради, як зварити макарони аль денте

  1. Варіть макарони у великій каструлі (на 100 г 1 л води) з товстим дном. …
  2. Опускайте макарони тільки в киплячу воду. …
  3. Макарони варяться 7-12 хвилин (залежить від сорту та виду, тому див упаковку), після чого можна перевіряти їх готовність.