Якщо відчуваєте запах оцту або мочених яблук у вині, яке має відрізнятися свіжими ароматами, – вино слід вилити. Однак деякі вина спеціально піддаються окисленню, наприклад, херес. Відновлювальні реакції у вині призводять до утворення сполук із вмістом сірки та появи запахів скотарні.

Купажування Якщо вино занадто кисле, його можна, можливо змішати з солодким чи десертним, щоб виправити смак. Цей метод має багато тонкощів. Виноградне вино можна купажувати лише з виноградним.

Ви просто вносите сорбат калію разом із цукром, який додається для підсолоджування. Сорбат калію зупиняє зброджування винними дріжджами знову доданий цукор. Таким чином, багато виноробів вважають, що сорбат калію може також зупинити активне бродіння.