Одним із способів уникнути такого результату є використання сорбату калію, це хімічна речовина, яка зупиняє подальше бродіння Але врахуйте, що сорбат калію не може зупинити активну ферментацію, якщо бродіння завершено, він дозволить додати додатковий цукор без повторного бродіння.

Ви просто вносите сорбат калію разом із цукром, який додається для підсолоджування. Сорбат калію зупиняє зброджування винними дріжджами знову доданий цукор. Таким чином, багато виноробів вважають, що сорбат калію може також зупинити активне бродіння.

Визначити термін приготування можна досвідчено і до смаку, час від часу пробуючи медовуху, на початку вона дуже газована і солодка в процесі бродіння насолода йде і медовуха стає трохи менш газованою і приємніше кислуватою, як молоде вино. В цілому медовуха готується 2-3 місяці).

Як тільки медовуха освітліться (час бродіння залежить від дріжджів), злити з осаду. Далі можна карбонізувати, залишити як є, підсолодити. Карбонізація домашньої медовухи – на літр медовухи додати 1,5-2 ложки чайної фруктози, трохи дріжджів і поставити у темне місце на 4 тижні.