Зустрічаючи гостей йшли у своєму національному одязі. Вони вітали гостей піснею, пригощали шербетом, хлібом-сіллю, дівчата кидали їм під ноги квіти.. Коли гості входили до будинку, їм під ноги стелили гарні кубинські, карабахські, ширванські килими.
За традицією, гості не відпускаються з дому без вечері. Зустрічши гостей на стіл подають найвишуканіші страви. У стародавньому Азербайджані існував звичай: якщо прислуга виносила гостю повну сумку з продуктами на дорогу, це був натяк на те, що гостю час у зворотний шлях.
Традиційне привітання між діловими партнерами – міцний потиск рук. У разі тривалого знайомства чоловіки цілуються за кожної зустрічі. Поцілунок між діловими партнерами – жінкою та чоловіком – заборонений, оскільки Азербайджан – мусульманська країна. Учасники ділової зустрічі вітаються один з одним у міру прибуття.
В азербайджанській кухні дуже люблять м'ясні страви з баранини, телятини або птиці. Тут також люблять рибні страви, приготовані на грилі чи тандирі. Річну або морську рибу коптять, в'ялять, смажать, запікають, роблячи страви з неповторним смаком, які надають їм безліч прянощів та спецій.