Щоб зварити перепелині яйця круто, потрібно приблизно 4-5 хвилин після кипіння, некруто – 1-2 хвилини після кипіння. Перед приготуванням яйця слід помити, закип'ятити воду, проварити від 1 до 5 хвилин (залежно від бажаного ступеня готовності продукту).

Щоб зварити курячі яйця круто, після закипання має пройти приблизно 10 хвилин. Щоб приготувати куряче яйце всмятку, варіть його після закипання протягом 3 хв. Є загальні поради для відварювання яєць: продукт повинен бути свіжим і перед варінням їх потрібно вимити.

6 штук Рекомендована норма дорослим – 4-6 штук день. Вважається, що максимум корисних речовин можна, можливо отримати, вживаючи сирі перепелині яйця. Причому без страху за здоров'я.