Замість яблучного оцту можна використовувати білий оцет у співвідношенні 1: 1, але рекомендується додати трохи свіжого цитрусового соку, щоб додати фруктовий смак, що робить його ближчим до яблучного оцту.
Для прикладу: у рецепті запропоновано розбавити у 2 літрах води 15 мл оцтової есенції 70%. У тебе ж є яблучний 5-відсотковий оцет. Концентрація в 5% менше концентрації в 70% у 14 разів. Отже, замість 15 мл оцтової есенції потрібно взяти 15*14=210 мл яблучного оцту.
Їдальня оцет буває більш концентрованим порівняно з яблучним (9%). Для отримання розчину, який можна порівняти за концентрацією із замінним інгредієнтом, столовий оцет Необхідно розвести у співвідношенні 2:1. Для заміни 30 мл яблучного оцту потрібно взяти 20 мл столового та 10 мл води. Оцтова есенція.
Яблучний оцет — оцет, одержуваний мікробіологічним методом яблучного сировини. Яблучний оцет має набагато багатший смак і поживну цінність, ніж звичайний, спиртової. Він має м'який смак, аромат. До його складу входять біологічно активні речовини.