Але все ж таки класична бринза – це тільки молоко, сіль і сичужний фермент. Шматок хорошої бринзи – щільний, пружний, з гладким зрізом і трохи зернистою текстурою. Продається вона обов'язково у розсолі. Смак – виражено солоний, гоструватий, з кисломолочними нотками.May 26, 2022

Смак: Бринза досить сильно посолена, має кислувато-молочний смак. Фета ж має менш солоний, але більш пікантний смаком. Консистенція: Бринза має досить щільну консистенцію, ламку, але не крихітну.

Деякі люди плутають білі сири бринзу та фета. Зовні вони, справді, небагато схожі, але по решті параметрів (від смаку до способу приготування) істотно відрізняються один від одного.

Якісна бринза – ламка та м'яка, але не кришлива і не липка. Якщо вона прилипає до ножа, то вже варто засумніватися в ній. Колір якісний бринзи – Білий. Допустимо наявність невеликих очей.