Шийна частина в більшості випадків застосовується для приготування котлет, чудово підходить для варіння та гасіння. З таким м'ясом можна готувати супи, плов, заливне або рагу. Верхню частину баранячої лопатки також часто застосовують для варіння та гасіння, але молоде м'ясо ви можете і посмажити.

Корейка – найсмачніша частина баранини, проте, переважно саме для приготування страв на грилі. Шийна частина – Досить ароматне м'ясо, яке також вимагає досить довгої термо обробки. Найкращим варіантом приготування з цієї частини стане гасіння.

У лопатки жир повинен розподілятися рівномірно, його має бути не дуже багато – не товщі 5 мм, і він повинен бути хорошого кольору, без жовтизни, гладкий, не розсипається в крихту. Те, що ми зараз бачимо, це свіжий продукт і це хороша молода баранина.

1 Схема обробки баранячих туш: 1 – лопаткова частина; 2 – грудореберна частина; 3 – задня частина.