Вирізка лося – вищий сорт м'яса. Найбільш приємні смакові особливості мають вирізка та губи лося. Вирізка розташована в задньопоперековій частині туші.

М'якуш лося Вартість за кг 1300 руб. Середня вага шматка 5кг. 4500 руб. Шия лося Вартість за кг 750 руб.

Народна чутка рекомендує вимочувати м'ясо для того, щоб відбити сторонні запахи. Вважається, що м'ясо диких тварин погано пахне, і готувати одразу його не можна. Тривале перебування з водою видаляє кров та гематоми. М'ясо мочать дві доби, змінюючи воду кожні 3:00.

Він м'ясистий і приємний на смак. Найчастіше його їдять у відвареному вигляді. Також цінний лосиний жир: він запашний і приємний на смак. М'ясо лося відрізняється низьким вмістом жиру та холестерину.