Найсмачнішим вважається сало зі спини або з бічної частини туші, воно ніжніше і м'яке, має тонку шкірку. Сало з щоковини, шиї та голови набагато жорсткіше і має товщу шкіру. Сало з черевної частини свині рівномірно чергується м'ясними прошарками та має тонку ніжну шкурку.Apr 25, 2021

Сало має бути завтовшки від 3 до 6 сантиметрів: це говорить про те, що свиня була не старою. Сало старої свині їсти не треба, воно дуже тверде, особливо біля шкірки. Шкірка сала має бути світлою (темна — у старих свиней) і обов'язково без щетини.

Сало свиняче сире генеральське – жир, який є товстим білим шаром підшкірного покриву тварини з рожевим м'ясним прошарком.

Справа в тому, що саме в м'ясний прожилці можуть поселятися шкідливі бактерії та паразити. У простому ж сальному жирі вони не виживають. «Іншими словами, «чисте» солоне сало можна, не побоюючись, вживати без термічної обробки. Про сало з прожилками це гарантовано сказати не можна», – попереджає дієтолог.