Яку ж частину рослини можна вживати у їжу? Це молоді списоподібні пагони – «свічки», які досягли довжини 18–20 см. З'являються вони із середини весни до червня. І головне не пропустити час збирання врожаю, бо згодом пагони стануть жорсткими та не придатними для їжі.15 Jan 2015

Спаржа продається як у свіжому, так і в замороженому виглядіТому насолоджуватися нею можна цілий рік, незалежно від сезону. Вона буває зеленою, білою (коли вирощується під землею) та фіолетовою.

З спаржі можна приготувати як основні страви чи закуски, так і десерти та напої. Особливо виграшно спаржа поєднується з полуницею чи лісовими ягодами, легка кислинка яких підкреслює її натуральний «свіжий» смак. А завершити обід можна свіжим спаржевим соком, дуже багатим на вітаміни.

Аспарагус – Одна з найсмачніших, корисних і дорогих овочевих культур. Перші паростки аспарагуса бувають білими, зеленими, рожево-зеленими або фіолетовими, насичені вітамінами, мінералами та клітковиною. Молоді ніжні пагони можна їсти сирими або приготованими на пару, у воді, духовці або на грилі.