Продукти з невеликою калорійністю До списку низькокалорійний їжі входить кілька груп продуктів: Житній хліб та хлібці. Більшість видів овочів: артишок, цибуля ріпчаста, морква, шпинат, латук, огірок, буряк, перець, квасоля. Багато фруктів: ананас, груша, лайм, лимон, апельсин, мандарин, яблуко.

До ситним і малокалорійним можна віднести і молоко з відсотком жирності до 2,5%, сюди відноситься сир 5% і м'які сорти сиру. Таких продуктів складно з'їсти багато, а відчуття ситості від них зберігається надовго. Ситними є груші, яблука та цитруси, особливо грейпфрут та апельсин.

Продукти, з яких може складатися низькокалорійне меню, – це овочі, фрукти, каші, нежирні м'ясо, риба, курка. Їжу слід відварювати, готувати на пару або запікати: тоді в ній збережеться більше корисних речовин, отже, організм отримуватиме все необхідне, незважаючи на невеликі порції їжі.