Ікра горбуші не дарма вважається найсмачнішою, вся справа в біології. Горбуша, відкладаючи ікру, Усі життєві сили віддає потомству, після нересту гине. Тому ікра горбуші має найяскравіший і насиченіший смак. Друга за популярністю червона ікра, це ікра кети.

ікра білуги Самої дорогий у світі вважається ікра білуги-альбіноса. Ця риба водиться біля берегів Ірану у Каспійському морі. Вона вважається довгожителів. Перший раз білуга починає нереститися у 40-50 років, проте ікру з неї беруть лише після того, як їй стукне сто років.

Найбільш популярними видами червоної ікри з погляду смакових якостей вважаються ікра горбуші та ікра кети. Цінителі червоної ікри обирають ікру горбуші через її універсальний, м'який смак, а ікра Кети отримала широке визнання за свій ніжний вершковий смак та великі ікринки.