Їжа може провести у шлунку від півгодини до 4 годин – це залежить від її складу. Найшвидше перетравлюються фрукти та овочі, а найдовше – жирні сорти м'яса, змішані важкі страви.

2-3 години – яйця, зварені круто, омлет, риба відварена морська, відварена картопля, хліб. 3-4 години – курка та яловичина (відварена), житній хліб, яблука, морква, редиска, шпинат, огірки, смажена картопля, шинка. 4-5 годин – боби (квасоля, горох), дичина, оселедець, смажене м'ясо. 5-6 годин – гриби, шпик.

Зазвичай їжу потрібно від 6 до 8 годин, щоб пройти через шлунок до тонкої, а потім і товстої кишки. Як тільки частково перетравлена їжа благополучно потрапляє у товсту кишку, вона може залишатися там більше доби і далі розщеплюватись.

01 серпня 2017 р. 1-2 години — вода, чай, кава, какао, бульйон, молоко, яйця, зварені некруто, рис, риба річкова відварена. 2-3 години – яйця, зварені круто, омлет, риба відварена морська, відварена картопля, хліб.