У – Розварюється слабо, підходить для приготування чіпсів; С – використовують переважно для приготування картоплі фрі; D – сильно розварюється, використовують для пюре.

За ступенем розсипчастості розрізняють 4 види коренеплоду:

  • Категорія А – воскові сорти. Це щільні бульби, вони погано розварюються.
  • Категорія В і С – слабо і середньо розварюються сорти.
  • Категорія D – борошняний картопля з високим вмістом крохмалю, він швидко і добре розварюється.

Для пюре та запіканки Чим більше в картопля крохмалю, тим легше її потовкти. Тому для пюре підходить борошняна картопля.

Адретта Середньоранній сорт, високоврожайний, відмінні смакові якості. Смакові якості сорту просто відмінні, тому його застосування вітається у складі багатьох страв. Картопля дуже добре розварюється у процесі готування.